Tiriliçe Tarifi
Malzemeler

Ana Malzemeler

  • 5 Adet Yumurta
  • 10 Çorba Kaşığı Şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 5 Çorba Kaşığı Metanet İrmik
  • 10 Çorba Kaşığı Metanet Un
  • 1 Çay Kaşığı Doğal Vanilya
  • 1 Paket Hamur Kabartma Tozu
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağ
  • 200 ml. Krema
  •  

Şerbet Malzemeleri

  • 1 kg. Süt
  • 5 Çorba Kaşığı Şeker
  • 400ml. Krema
  • 1 Çorba Kaşığı Süt Tozu
Hazırlanış

5 adet yumurta 10 çorba kaşığı şeker ile iyice çırpılır.

1 su bardağı sıvı yağ

5 çorba kaşığı  METANET irmik

10 çorba kaşığı METANET un

1 çay kaşığı doğal vanilya

1 paket hamur kabartma tozu ile karıştırıp çırpılır.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir,yaklaşık 35/40 pişirilir.
Bu arada şerbet yapılır 
Şerbet Tarifi1 kg. süt

5 çorba kaşığı şeker

400 ml. Krema

1 çorba kaşığı süt tozu köpürtmeden çırpılır buzdolabında bekletilir.


Fırından çıkarttığınız tatlıyı kesip, kürdan yardımıyla delikler açıp,soğuk şerbeti yavaş yavaş üzerine dökün.Tatlınız şerbetini çekerken Karamel sosu hazırlayın.
Karamel Sos
5 çorba kaşığı şekeri kısık ateşte iyice karamel olana kadar kaynatın,içine 1 çorba kaşığı tereyağı ve 200 ml. kremayı katıp güzelce karıştırın,5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Şerbetini iyice çekmiş hafif soğumuş tatlınızın üzerine  karamel sosu dökün.
Ve AFİYETLE servis yapıp yiyebilirsiniz...

Diğer Bilgiler
Tarifi Ekleyen
Şule Özkam