Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler
  • 9 kaşık irmik
  • 9 kaşık şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
Hazırlanış

İrmik, şeker ve 5 bardak sütü tencereye alıp güzelce karıştırarak pişirelim. Kaynamaya yakın vanilyayı ve margarini ilave edelim. Koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 2 dakika daha kaynatalım ve ocaktan indirelim. Tüm bu aşamalar sırasında sürekli karıştırmaya dikkat edin ki tatlınız dibini tutmasın. Ocaktan indirince hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştıralım ve kaselere dökelim. Eğer kaseleri önceden ıslatırsanız, soğuduktan sonra ters çevirerek servis edebilirsiniz. İsterseniz tarçın ya da cevizle süsleyebilirsiniz.

Diğer Bilgiler

Afiyet olsun.

Kaynak : http://www.nasilyap.net/sutlu-irmik-tatlisi-nasil-yapilir/

Tarifi Ekleyen
Metanet Un